höstblomster
Okategoriserade

Höstblomster

Både grönt och färg

Det börjar närma sig att köpa lite höstblomster när sommarblommorna nu blommat ut och krukorna står tomma. Det finns två sorters blommor som jag tycker är jättefina nu på hösten. Dom står sig väldigt länge om man tar hand om dom och tillsammans blir det både blandat av grönt och färg.

Två favoriter av höstblomster

När man köper blommor på hösten så ska man försöka hitta höstblomster som tål lite kyla. För rätt var det är så smäller det till och man hinner inte ta in varken blommor eller krukor. Nedan två blommor klarar sig ganska bra och håller sig fina.

höstblomster

En favorit höstblomster-Cyklamen

Den första favoriten som jag brukar köpa är cyklamen. Den brukar finnas i flera olika färger och tillsammans blir dom en härlig färgklick. Dom trivs där det är svalt och speciellt på natten så därför klarar dom sig bra utomhus. Ända ner till nollan faktiskt och blir det lite frost så repar dom sig ganska fort.

Cyklamen ska inte övervintras utomhus utan tas in. Blommans rykte säger att den ska vara svårskött men om man inte vattnar den för mycket klarar den sig bra.  När den vattnas ska det ske underifrån på ett fat eller i botten av krukan. Står den ute kan du vattna den intill krukans kant och inte på själva blomman.

Plättar i luften

Den andra favoriten är plättar i luften med sina tunna blad. Den klarar också att stå ute under hösten och klarar till och med några grader under noll. Har man mildra vintrar klarar den sig ganska bra annars kan man ta in den under vintern.

höstblomster

Plantera ihop

Då plättar i luften har många smala grenar och små blad passar den att plantera ihop med cyklamen. Då får du både grönt och färg i samma kruka. Bägge blommorna vill ha det lagom fuktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *