sticklingar
Frön

Sticklingar

Har du någon favorit du inte vill tappa bort

Tomatsäsongen börjar närma sitt slut och nu kan man börja ta sticklingar. Tomatplantorna som fortfarande finns kvar både i växthus och inne börjar kanske förlora sina blad men det finns fortfarande tomater på dom. Tomater som man vill ska mogna.

Jag har tagit bort dom fula bladen på mina tomatplantor, men behållt en del toppar som fortfarande ser fina ut. Dom har jag nu klippt av.

Sätt sticklingar i små krukor

Jag har haft flera olika sorters tomater som jag vill spara för att få till nästa år. Jag hade bestämt mig för att skriva ner vilka sticklingar som var vilka för att ha koll nästa år, men glömde bort det. Så dom jag nu klippt av får jag ha lite för sig själv och i fortsättningen vara mer noggrann.

sticklingar

Dessa två sticklingar som jag bland annat har satt ner i krukor vet jag vad det är. Det är en busktomat som heter Vilma och som har gett iss en hel del tomater. Det blev en utav våra favoriter i sommar. Små röda tomater.

Har du inte plats för sticklingar

På sommaren har man sina tomatplantor ute då det är många utav dom som tar en hel del plats. På höst och vinter kanske man inte har den platsen inomhus men vill ändå ha kvar sina favoriter. Då kan man ändå spara kärnorna som finns i tomaterna för att plantera tidigt.

Det jag tycker är lättast är att köpa kaffefilter. Om man inte redan använder det hemma i sin kaffemaskin. Sen är det bara att dela tomaten och skrapa ut kärnorna och lägga ner dom i kaffefiltret. Skriv gärna på kaffefiltret vad det är för tomater också.

sticklingar

Det här är en annan favorit som jag ville spara. Jag har också satt sticklingar utav dom men då jag inte vet hur dom kommer att se ut i höst / vinter har jag också sparat kärnor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *