Inlägg

Hur odlar man basilika?

Basilika är en grön växt dvs en kryddväxt och inte bladgrönsak som många kan tro som man brukar toppa pizza med.Du kan odla dem i växthus och då kan du odla fler grönsaker än bara bladgrönsaker. Du kan även odla basilika utomhus och nedan kan du titta på video hur man gör det utomhus.

Kan vara bra att använda krukor som är minst 10 cm i höjd då de kommer att bli lite långa. När du vattnar fröerna till basilika så blir de ändrade i färg på bara några timmar. När den har växt till sig lite så plantera du den direkt i jorden. Det gäller att få en varm sommar, bra gödsel och vatten. Om basilika blommar tidigt ger den inte lika mycket blad.

 Du kan sedan ta bilder på din skörd dvs basilika i detta fall och sedan rama in för att använda det på väggarna i ditt kök. Tänk på att basilika växer väldigt snabbt dessutom. Fröerna är mycket värme krävande och ska ej torka ut.  Basilika ger i från sig skott som du kan knipsa av och plantera ny basilika så får du dessutom mer mat av basilikan.

Ramar finns i alla former och storlekar, en av Framias bästsäljade storlek är ram 60×80. De kan vara gjorda av trä, metall, glas eller till och med plast. Det finns i en mängd olika stilar för att passa in i vilken inredning som helst.


Baka din egen pizza med basilika

Det är inte svårt att göra en egen pizza hemma med bara ost och tomatsås. Sedan ska du bara piffa upp pizzan med basilika i mängder så blir den både god och nyttig. Basilika har också en mycket god lukt lite som oregano som också passar samma maträtter som basilikan gör. Det är nog också därför man både använder basilika och oregano som topping på olika pizza sorter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *