Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Det tar tid att lära känna sig själv

Det tar tid att lära känna sig själv på djupet och förstå sig själv och sina tankar och sina känslor. Speciellt om man blivit hämmad i hela sitt liv pga andras beteende och handlingar emot en. 

Då blir fokuset på hur andra har eller behandlar en och inte på sig själv. Vilket man ska göra, och det är inte lätt, jag vet!

Kanske har man blivit utsatt för trauma som ger en osynligt ärr inom en själv som inte syns på utsidan, kanske har man ärr på kroppen som syns, oavsett vad eller vilket så tar det tid att läka och alla läker och hanterar sin läkning på olika sätt.

Det viktigaste av allt att komma ihåg och veta, man kommer aldrig att glömma eller att förlåta dem som utfört hemska handlingar emot en. 

Detta är något man måste börja jobba med, att man kan aldrig glömma, men man kan gå vidare och ta sig igenom just den känslan.

– Att arbeta med den känslan att faktiskt acceptera den!

– Det är här ens inre resa börjar och ens personliga utveckling börjar.

– Det är okej att inte “Förlåta” någon för något som har gjorts emot en!

Många skriver att man ska förlåta andra för att gå vidare i sitt liv, att det ska ge en ro.

Men jag säger emot detta, pga det finns handlingar som absolut inte går att förlåta, man kan ändå gå vidare med sitt liv och få ro i det! 

Allting beror på en själv och vad man tror på och hur man vill hantera vissa handlingar i livet som gjorts emot en. 

Men t.ex. har man råkat utför en en människa med “narcissistiska drag” och “beteende”  och “handlingar” eller är i det, då kan man absolut inte förlåta den människan för det den har gjort emot en. 

“Jag kan inte det! Och kommer aldrig att förlåta dem som gjort mig illa! Detta har jag accepterat och lämnat den känslan i att det är okej att känna så och bete sig så här. Pga mina ärr syns inte, men det betyder inte att de inte finns där”.

Pga deras beteendemönster och handlingar emot en är oförlåtliga och man ska absolut inte bli illa behandlad på något sätt. 

Många klagar ofta på sina liv och hur dåligt de har det och hur illa de blir behandlade, och sen kan man upptäcka via facebook att de själva är väldigt negativa och elaka och utför en dold mobbing, detta går in i en dålig självinsikt och dålig självkänsla, skrev ett inlägg om just detta igår.

https://resurscoachen.nu/2022/06/26/vardesatt-dig-sjalv-forst/ 

Nu kanske det är många som tänker, “Lätt för henne att säga eller skriva”, JA! Det är faktiskt det!

Pga jag själv har gått igenom mitt “eget helvete på jorden” och fått gå igenom ett “krig” i hela mitt liv för att bara existera och få rätt till att få plats och ta plats här i vårt samhälle och till andra människor. 

Idag har jag accepterat att jag är annorlunda och jag är jag!

Alla människor har ett ansvar till sig själva att se vad man gör och inte gör, hur det påverkar andra människor omkring en. Och inte bara “gnälla” om hur livet är surt och alla är emot en.

Kanske är det så, men alla går igenom svåra och tuffa tider, men man måste hålla sig positiv och fortsätta att kämpa, hitta den glöden inom en själv som gör att man kan visa och ge positiva handlingar till andra människor. När man gör detta så ändras energierna omkring en, det är då livet börjar att ändra sig. Kanske inte idag eller imorgon, eller om 1 månad eller om 2 månader, etc. Men det kommer att bli bra till slut!

Det tar tid att lära känna sig själv, så är det!

En personlig resa och utveckling börjar alltid med en själv, alltså inifrån dig själv. En bra början på att lära känna sig själv är att lära sig att lyssna på sin “magkänsla” och att känna in sin “magkänsla” oavsett situation i livet så kan ens magkänsla rädda livet på en. 

Min magkänsla har räddat mig själv från många situationer i livet.

Så fortsätt att vara positiva även om livet kanske är “surt” just nu, så ge positiva vibbar och ändra energierna omkring er, så till slut så kommer inte ens negativa människor att vilja ta plats i ditt liv! 

Keep On Fighting!

Luckas,

 

Lämna ett svar

Till startsidan