Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Värdesätt dig själv först

Att värdesätta sig själv är en värdefull fras i livet!

Jag skrev ett citat inlägg som står så här,

– Att vara älskad är minimum. Se till att du också blir respekterad, prioriterad, stöttad, önskad och förstådd.

Detta delade jag i olika citat grupper, känslan av när någon svarade var, att de inte får detta i livet av andra människor omkring dem. Och att man inte vet vad man ska göra för att bli behandlad på rätt sätt.

En känsla av att “man ger upp” och ” man orkar inte” att gå in i en diskussion på hur man ska bli behandlad av andra medmänniskor omkring en. Istället så mår man dåligt psykiskt och får ångest och man får då en dålig självkänsla och man känner sig inte lika älskvärd och önskvärd. 

Även en känsla av att man förstår inte innebörden av dessa ord och vad jag vill förmedla till alla.

Det jag vill förmedla och vill att alla människor ska förstå är att, 

Ni alla har rätt att bli älskade, men det är ett krav som är minimum.

Ni alla har rätt att bli respekterade, är ni inte respekterade vad har man då kvar i en relation?!

Detta gäller i alla relationer, kärlekspartner, sambo, gifta, särbo, vänner, arbetskollegor, älskarinna, älskare.

Men även alla myndigheter och landsting. Även dem ska behandla en på rätt sätt och om de olika myndigheterna eller landsting inte behandlar en på rätt sätt, så har de alla en chef som man kan klaga till. Tro mig, jag har klagat på region Gotland och deras vård. Går man till den högste chefen som har hand om den vårdavdelningen man är på, så kommer man få bra hjälp igen. 

Ni måste göra era röster hörda, hörs man inte så syns man inte. Så är det överallt, oavsett vad eller vilket. 

Ni alla har rätt att bli prioriterade, om ingen prioriterar dig som människa, vad har man då kvar?!

Våga säga ifrån att du vill bli prioriterad, våga visa att du blir irriterad och frustrerad om du inte blir prioriterad. Men gör det på ett bra sätt, ett bra beteende och handling i detta är A och O. 

Ni alla har rätt att bli stöttade, om man inte blir stöttad hur ska man då kunna fortsätta i den relationen eller relation till en myndighet och sjukvården?! 

Nej, det går inte! Man måste visa och ifrågasätta dem alla om varför man inte blir stöttad. Och skulle man inte gilla svaret, då går man vidare. Och släpper dem som behandlar en illa, bearbetar sig själv och få en bättre självinsikt. 

Vad är då “självinsikt”?

Självinsikt är när man ser på sig själv och vilka svagheter man har och vilka styrkor man har som människa.

Vill man ha ett gott liv, vara lätta att arbeta med, umgås med och leva med, så måste man ha en självinsikt. På hur ens beteende är och handlingar till andra människor runt omkring en är. Att man självreflekterar till sig själv hur är mitt beteende och handlingar till andra människor. Har man inte detta blir det svårt att bli stöttad.

Se hur ens beteende och handlingar påverkar andra människor, om en människa skriver något “konstigt” på facebook som man känner att det där är inte okej, då är det inte okej. Men det är den personens ansvar att se och känna hur den skriver och beter sig. Och inte alla andra utanför personens text på facebook.

Alla har vi ett ansvar till oss själva på hur vi behandlar andra. 

 

Ni alla har rätt att bli förstådd, men om ingen förstår vad du säger eller skriver, så kanske ska man “bolla tillbaka bollen” till sig själv. Och checka av ens självinsikt.

Människor som inte kan ha en riktig “dialog” med sig själv men även till andra människor, där det bara är dem som ska bli hörda, och det är alla andra som har fel och den har alltid rätt, vill inte lyssna och förstå andra människor.

En person som beter sig så här, kommer aldrig att bli förstådd pga andra medmänniskor orkar inte lyssna och förstå denna människan. Det är ingen idè att ens försöka få “den” att lyssna på en själv eller avbryta dem. 

Eller man känner att en annan människa “fiskar” efter att man ska reagera på något de säger eller gör, det kan vara i ord.

T.ex. upprepningar av samma frågor som tidigare, där de redan har fått ett svar på just den frågan tidigare och dessutom flera gånger.

En känsla av att hamna i en dålig position inför andra människor, där den kanske har berättat en lögn om en själv, därav vill den ha en reaktion för att visa andra att den har rätt.

Detta beteende och handlingar är ABSOLUT inte okej någonstans! 

Bästa sättet är att bara låta dem vara och inte gå in i diskussioner pga det finns inget stopp för dem. Det är dem som är viktigast och ingen annan och det är dem som ska synas och ingen annan.

Detta beteende är inte okej!

 

Ni alla har rätt att känna sig önskad, om man inte känner sig önskad, så vad har man då kvar?! 

Alla dessa ord är en röd tråd i livet på hur man ska bli behandlad och hur man själv ska behandla andra medmänniskor.

Att se sitt värde som människa är en viktig del i livet, om man inte värdesätter sig själv, varför ska då andra värdesätta just dig?! 

Insikten till en själv är viktig pga det är den som utstrålar ifrån dig själv och inte utifrån. Din resa börjar ifrån dig själv och hur du själv behandlar dig själv, om man bara trycker ner sig själv med dåliga ord, då är det den energin man får tillbaka. 

T.ex. om någon inte förstår varför en annan människa tar avstånd, då kanske är det dax att rannsaka sig själv först innan man klagar på någon annan. Alltså, en “Självinsikt”

Och skulle nu man ta illa vid sig när man läser detta inlägg, ja då får man göra en självreflektion och självinsikt.

Ta med dessa sex fraser i livet och låt dem bli till en standard i ditt liv.

Du är värdefull, glöm aldrig det!

Luckas,

 

 

 

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan