Okategoriserade

Vakna upp beslutsam och gå till sängs tacksam!!

Denna uppmaning dök upp i mitt Facebook-flöde för en tid sedan och den fastnade. Vilken härlig daglig livsfilosofi att efterleva och försöka uppnå. Att vakna upp till en ny dag med full beslutsamhet att leva i enlighet med sina högsta intentioner och att i kvällningen vaggas till skön nattsömn med vetskapen att ha gjort sitt bästa och känna stor tacksamhet över de gångna 24 timmarna, det vackert målade dygnet?

Vår omstridde fotbollskrigare, Zlatan Ibrahimovic, har på avstånd lärt mig en mängd saker och inte minst vikten av att leva livet på sina egna villkor. Den gode Zlatan är och kommer förbli omstridd både i slott och koja, men mig har han lärt vikten av att vara trygg i sina egna livsval och att vakna upp varje dag med beslutsamheten att utvecklas, bli bättre och att försöka vara sitt bästa jag oftare!

Bortom religion, bortom dogmer, finns något vi kan kalla andlighet. Andlighet är för mig det som höjer sig bortom det vi kallar för subjekt och objekt. Andlighet är det som förbinder oss alla och jag vill tro att när vi alla är vårt bästa jag så bidrar vi också till något bortom oss själva.

Jag har under hösten haft förmånen att få vara med som tränare på en NLP Meta Master Practitioner-utbildning, anordnad av den oerhört skicklige NLP/Neuro-Semantics Trainern Anders Wallin och där fick jag från parkettplats betrakta människor som strävade efter att vara och också uppnå sitt bästa jag och det var så oerhört kraftfullt att ta del av den generositet och välvilja som kännetecknade denna grupp. Det jag där och då fick uppleva återskapade mycket av min tidigare tro på människors förmåga att utvecklas men också att då vilja bidra bortom sig själva!

Att vakna upp beslutsam ger dig ett helt annat förhållningssätt gentemot den kommande dagen, det förflyttar dig från en passiv passagerare till den som från förarplats väljer färdväg. När du vaknar upp med beslutsamhet om att vara ditt bästa jag och göra något riktigt vasst av den kommande dagen ökar dina möjligheter till att uppnå och uppleva stordåd. Ditt bästa jag kommer ur en vilja att vara just detta, att vilja göra rätt och göra rätt för andra. Den kommande dagen behöver befruktas av din beslutsamhet för att åstadkomma skillnad, göra gott, beröra andra och ta avgörande steg mot önskade målsättningar.

Den tacksamhet du känner över den gångna dagen när du väl går till sängs blir till din skönaste huvudkudde. Den vaggar till till sömns med vetskapen att du gjorde väl av den dag som var, att du uppnådde något av värde. Tacksamhet över den gångna dagen tar du med dig till det mirakel som väntar dig efter en god nattsömn. I morgon väntar nya möjligheter och utmaningar och den beslutsamhet som du då vaknar med kommer göra skillnaden som gör skillnaden!

Jag önskar dig många, många dagar av upplevd tacksamhet och motiverande beslutsamhet!

Med värme,

Niklas Daver

Certifierad NLP/Neuro-Semantics Trainer

Författare till “Ditt bästa jag – oftare” och “Meningsfulla prestationer – 10 träningsbara ledarfärdigheter

www.resurscoachen.se

 

2 kommentarer

  • Eva

    Tack Niklas för dina visa och ödmjuka ord????
    De gav mig lugn idag då jag gick till sängs efter en dag jag inte var så nöjd med, en dag då jag slagit på mig själv. Nu tar jag ett djupt andetag o är tacksam över att jag o mina kära är friska samt för att jag fått lära saker idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *